Goedkoper

Om aan te kunnen tonen dat het goedkoper is voor de consument, om zijn auto zonder deze optie tegen meerprijs aan te schaffen en daarna bij ons het interieur om te laten zetten, geven we onderstaand een voorbeeld.

Rekenvoorbeeld

De kosten om het interieur te laten bekleden met leder, van een auto in gelijke klasse als bovenstaand voorbeeld, bedraagt gemiddeld zo'n € 1900,- tot € 2000,- excl. BTW. Inclusief de BTW betaalt de klant uiteindelijk tussen de € 2200,- en € 2400,-. Financieel gezien levert dit voor de consument een besparing op van gemiddeld € 700,-!


Optie tegen meerprijs: lederen bekleding
Consumentenprijs incl. BTW en incl. BPM:  € 2.963,-
Catalogusprijs excl. BTW en excl. BPM: € 1.805,-
BPM: €   815,-
De meerprijs van de optie lederen bekleding is vaak vanaf de € 3000,- waarvan ruim € 800,- alleen al BPM bedraagt. Zo'n 27,5 % van uw betaling is dus niet eens direct voor het product dat u koopt, maar voor de BPM! Bij zeer luxe modellen kan de meerprijs voor lederen bekleding zelfs oplopen tot 8 á 9 duizend euro, waarbij het BPM-bedrag kan oplopen tot zo'n € 2500,-

Verder krijgt u ook nog te maken met de jaarlijkse bijtelling indien het een zakelijke auto of auto van de zaak betreft en dit komt jaarlijks terug.


Occasions

Een nieuw lederen interieur maakt een gebruikte auto als nieuw. Helemaal als de vorige eigenaar in de auto heeft gerookt. Uit stoffen bekleding is de rooklucht vrijwel niet te verwijderen en de ervaring leert dat de investering om een lederen bekleding te laten plaatsen zich uiteindelijk weer terugbetaalt. Mensen hebben namelijk graag iets extra's over voor een auto die volledig naar hun smaak is en die fris is van binnen. Het maakt niet uit of de auto particulier of via de dealer wordt aangeschaft. De dealer berekent de investering uiteraard door aan de klant. Zo kan ook bij particuliere verkoop de investering worden doorberekend in de verkoopprijs.

Leren Autobekleding.nl | Veenderveld 22 | 2371 TV | Roelofarendsveen | T. 071 5 680 430 | info@lerenautobekleding.nl